Training Zicht op jezelf en je loopbaan

Wil of moet je een loopbaanwending maken? Voor medewerkers die uitgedaagd willen worden om dieper, breder en verder te kijken dan hun huidige baan. 

Zelfkennis: basis voor loopbaankeuzes

Zicht op jezelf is essentieel om goede loopbaankeuzes te maken. Zelfkennis over je persoonlijkheid, drijfveren, waarden en  competenties vertellen je welke baan en welke loopbaan bij je past. In deze training krijg je een helder en concreet beeld van wie je echt bent, wat je echt wilt en waar je goed in bent. Deze ‘ingrediënten’ zijn de criteria waarmee je verschillende, passende loopbaanscenario’s kan opstellen. Je krijgt inzicht in je belemmerende opvattingen en emoties om deze te tackelen en om te buigen naar helpende en krachtige opvattingen en gevoelens. 

strand schaduw

Voor wie?

Wanneer je uitgedaagd wilt worden om dieper, breder en verder te kijken dan je huidige baan. Wanneer je een loopbaanwending wil of moet maken. Als gevolg van innerlijke onvrede, onbestemde verlangens of omdat je contract afloopt of er een bezuiniging aankomt. Voor professionals, HBO+.

wat levert het je op?

Wanneer je de training hebt gevolgd kun je helder en duidelijk onder woorden brengen wie je bent en wat je wilt in je loopbaan. Je hebt verschillende loopbaanscenario’s opgesteld die heel goed bij je passen bij je talent. Je weet ook wat je moet doen om deze plannen te realiseren.

Programma van de training

Doorlooptijd: 4 weken, 3 dagen van 9.30 tot 17.00 uur

De training bestaat uit 3 losse dagen. Iedere dag heeft een thema in de vorm van een vraag. Ter voorbereiding op de training en tussen de trainingsdagen krijgen deelnemers opdrachten die ongeveer 3 uur kosten (totaal 3 x 3 uur voorbereiding).

Dag 1

  • ‘Wie ben ik?’ Wat zijn mijn talenten, kwaliteiten, drijfveren? (o.a. middels persoonlijkheidstest)

Dag 2

  • ‘Wat wil ik?’ Wat zijn mijn wensen, dromen, idealen, ambities?
  • ‘Wat staat mij in de weg?’ Welke belemmerende overtuigingen, emoties of gedragspatronen?

Dag 3

  • ‘Wat kan ik?’ Wat zijn mijn competenties en vaardigheden?
  • ‘Welke keuzes heb ik?’ Opstellen verschillende loopbaanscenario’s, variërend van ‘veilig’ naar ‘wild’

Prijs

De prijs per persoon bedraagt € 995,00, dit is inclusief studiemateriaal, schriftelijke testrapportage, drie lunches en locatiekosten.

Locatie

De training kan door de LoopbaanStudio in-company worden gegeven. Ook is het mogelijk om de training op de locatie van de LoopbaanStudio te volgen:  BINK36, Binckhorstlaan 36, Studio M1.17 in Den Haag.

Ervaringen

'Een verhelderende training die een goede mix bevatte van groepssessie, werken in duo’s en informatie van de loopbaantrainer. De cursus hielp me enorm om mezelf als werkende mens beter te leren kennen en beslissingen te nemen aangaande mijn werk'. 

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek  

Dit zeggen klanten:

De objectieve toetsing van hoe ik het doe in gesprekken en van de kwaliteit van mijn CV was top. De feedback van de coach was voor mij bijzonder waardevol.

Lees meer...

Onze klanten